Abacusan Vándorobot

Az elmúlt 10 hétben a siklósi Batthyány Kázmér Általános Iskola vendégszeretetét élvezte 6 Artec robotkészlet. A robotok segítették a diákokat jobban belelátni a programozás világába, fejlesztette a problémamegoldó gondolkodásukat.
Harmadiktól nyolcadik osztályig sok tanuló kapott lehetőséget az informatika órákon, hogy megismerkedjen a Studuino Sofware használatával.
Jó hangulatú, kreativitást és együttműködést fejlesztő órákon sajátították el a programozás alapjait. A 10 hét alatt LED, nyomógomb, infra érzékelő programozásáig (ezek kombinálásáig) jutottak el a programban résztvevő diákok. Alsó tagozaton igyekeztünk minél több diáknak kedvet csinálni a programozáshoz, felső tagozaton a már megszerzett programozási alapokat tovább bővíteni.
A záró órákon változatos programok készültek az addig tanultak felhasználásával.
Az elmúlt 10 hétben készült képek és videók megnézhetők az alábbi linken.

Köszönjük az Abacusan VándoRobot program szervezőinek a lehetőséget.

Képek

Robotika pályázat

Iskolánk sikeres pályázat révén 2018.12.10-2019.03.03. közötti időszakban részt vehet az Abacusan-GE VándoRobot Programban. A pályázat által iskolánk 6 db ArTeC Robotist elemekből összeállított Scratch-ben programozható robotika és konstrukciós csomagot nyert.
A fenti eszközök a gyermekek természettudományos – műszaki – informatikai ismereteinek bővítése, logikus, algoritmikus gondolkodásuk és kreativitásuk fejlesztése mellett a tehetségek felkutatására is lehetőséget ad.