Kedves Szülők!

Intézményünk az emberi élet, a testi épség és egészség védelme, továbbá az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járvány terjedésének megelőzése érdekében – jogszabályi kötelezettségeinek (431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet 4. §) eleget téve – az ember testhőmérsékletét érintés nélkül meghatározó infra-hőmérőt (un. homlok hőmérő) alkalmaz az Intézmény területére belépő személyek hőemelkedéses állapotának kiszűrésére.
Az iskolában 2 bejáratot fogunk használni a lázmérésre:
– általános iskola főbejárata porta 1-4.évfolyam számára
– a nagykapunál (kerékpártároló mellett) az üvegfolyosó Köztársaság téri oldalán
5-8.évfolyam számára
A mérés kizárólag az iskola épületében történhet. A lázmérést iskolánk dolgozói fogják végezni. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony 37,8 fokban határozza meg azt a testhőmérsékletet, amely felett 5 perc múlva meg kell ismételni a mérést. Ha egy tanuló testhőmérséklete ekkor is meghaladja a 37,8 fokot, akkor értesíteni kell a szülőt, hogy gyermekét vigye haza. Kérjük, hogy alsós gyermek esetében, amennyiben szülői kísérettel érkezett a gyermek, várja meg a lázmérést.
Kéréseink a Szülőkhöz:
– Kérjük Önöket, hogy mérjék meg otthon gyermekük testhőmérsékletét, és amennyiben az meghaladja a 37,8 fokot, ne küldjék gyermeküket iskolába.
– Gyermeküket a jogszabály értelmében – maszkban – a mérési pontig kísérhetik. Bízunk benne, hogy az otthoni, előzetes lázmérés segít majd abban, hogy zökkenőmentesebb legyen a reggeli iskolai, és nem lesz szükség arra, hogy visszajöjjenek gyermekükért.
– A folyamat gyorsítása érdekében kérjük, hogy gyermeküknél legyen meg annak a szülőnek/nagyszülőnek a telefonszáma, aki szükség esetén el tudja vinni a gyermeket.
– A méréshez a bejárat előtt sorban kell állni, az osztályok keveredése miatt maszkban, betartva a távolságtartás szabályait. Kérjük, erre hívják fel Önök is gyermekük figyelmét.
Siklós, 2020. szeptember 29.

Együttműködésüket megköszönve, üdvözlettel:
Iskolavezetés