Beszámoló Határtalanul HAT-15-05-0591

A Batthyány Kázmér Általános Iskola 7. osztályos tanulói (30fő) 2016.március 19-23. között 5 napot tölthettek Erdélyben a Határtalanul! (HAT-15-05-0591 számú) pályázat keretében nyert 780.000 Ft támogatásnak köszönhetően.
A pályázat a Bethlen nyomában címet viseli, és az utazás során Erdély aranykorának történelmi helyszíneit követhették nyomon a gyerekek. A program nagyon sok látnivalót tartogatott: Marosillye, Gyulafehérvár, Kézdivásárhely, Szent Anna- tó, Korond, Parajd, Vajdahunyad voltak a fő megállóhelyek. A szenzációs idegenvezetés azonban ennél jóval több látnivalót mutatott meg a diákoknak.
A szállás Tusnádfürdőn volt, ahol nagyon kedves fogadtatásban részesülhettek a résztvevők. A helyi iskolával, és a gyermekotthonnal jó kapcsolatot sikerült kialakítani, a gyerekek megőrizték a távoli „barátságokat”.
Lenyűgözött minket az ottani emberek őszinte közvetlensége, ízes beszéde. Megtapasztalhattuk, valóban féltve őrzik és büszkén közvetítik anyanyelvüket, hagyományaikat, ünnepeiket, népviseletüket, természeti kincseiket.
A természeti értékek sora elkápráztatta a diákokat, meghatottsággal tekintették meg a nevezetességeket is. Felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértek haza a csodálatos Erdélyből.

Határtalanul_beszámoló