Kirándulás a fény útján(Budapest) – NTP-MTI-14-0141

1. Láthatatlan kiállítás – Utazás egy láthatatlan világba.
A láthatatlan utazásunk vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történt, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítették, hogy igazán életszerű élményben legyen részünk. Különböző élethelyzeteket mutattak be, ahol megtapasztalhattuk hogyan kell közlekedni a városi forgatagban, hogyan lehet kifizetni egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudható, melyik fűszer kell az ebédedhez.

2. Planetárium – Fénysugár az Andromédáról
Egy 2,4 millió évvel ezelőtt, az Androméda galaxisból elindult fénysugár útját követte végig az előadás. Indulásakor még előemberek éltek a Földön, mire megérkezett, kifejlődött az emberi civilizáció és tudományos ismeretek birtokában megfejthettük a távoli világból érkező fénysugár titkát.

3. Csodák Palotája – Játékos fizika
Interaktív kiállítás játékain keresztül megismertük és kipróbáltuk a fizika törvényeit, érdekességeit. Az Öveges teremben látványos kísérletekben mutatták be a Tesla-transzformátort, valamint a szárazjég érdekességeit, amiben a tanulók is aktívan részt vehettek. A 4D-s vetítésen pedig a hullámvasutazás élményével lettünk gazdagabbak.

Képek