ÉlményMűhely Da Vinci dekód Siklóson!

Programok és programozók a természetben, a művészetben és a nanotechológiában címmel került megrendezésre 2017. április 19. 13.00 – 16.00 között iskolánkban az ÉlményMűhely szervezésében a tehetségnap. Szabó Ildikó, pedagógia program vezetőjének rövid bevezetője után a csoportok műhelyfoglalkozásokon vettek részt neves szakemberek vezetésével.

1. műhely: ÖKOLÓGUSOK
Nanotechnológiai eljárások a környezetvédelemben, természetes energiaforrások hasznosítása. Szabó Ildikó, az ÉlményMűhely pedagógiai vezetőjének irányításával grafénrácsot, valamint szél- és vízerőmű modelleket építettek a diákok 4D Frame készlet segítségével.
2. műhely: GEOMATEKOSOK
BBC Micro:bit programozás. Az ÉlményMűhely robotikusa, Vecsei Ákos vezetésével minden gyerek egy mini számítógép-kontrollelt programozhatott. Így lehetőségük volt megismerni a microbit programot.
3. műhely: KÓDOLÓK
Tesszelációk a természetben, és a művészeti-tudományos alkotásokban.
Az ÉlményMűhely kutatási koordinátora, Dr. Stettner Eleonóra ismertette meg a tanulókat a természetben és a művészetben fellelhető mintázatok közötti összefüggésekkel. Az Inkscape szoftverrel mindenki elkészíthette a maga mintázatát.

A programot óriásmolekula-építés és közös játék zárta. Az ÉlményMűhely matematikai-művészeti kiállítása pedig a program teljes időtartamában megtekinthető volt.

Képek