A húsvéti nyúl nyomában

Az 5. évfolyamon az elmúlt egy hétben a következő feladatok segítségével csempésztük be a digitális világot a tanórákba:
Magyar órán locsolóversek írás Word használatával, ami a Suliújság ünnepi számában jelent meg.
Honismeret órán húsvéti népszokások és eredetük: QR-kódokba rejtett húsvéti népszokások segítségével csoportalakítás, majd Learningapps applikáció készítése egy-egy húsvéti népszokásról.
Erkölcstan órán szófelhő készítése a húsvétról. Osztályfőnöki órán Kahoot feladatok a heti ismeretek rendszerezésére és az interneten található animációk alapján nyuszi hajtogatása.
Matematika órákon húsvéti szövegezésű feladatok megoldása (QR-kód), tankockák, online oktatóprogramok használatával. Informatika órán képeslap és húsvéti játék készítése Scratch-el. A Számtárház Kft.-nél 3D-s nyomtató bemutatása.
A német népszokásokról online gondolattérkép készítése. Húsvéti dalszövegírás telefonon található szövegszerkesztő segítségével, majd az ismert zenére ennek eléneklése.
Az egész iskola bevonásával a kiszínezett 3 dimenziós, animált nyuszit vagy bárányt ábrázoló rajzok megjelenítése és játék a Quiver applikáció segítségével, QR-kódolt kérdések a folyosón található faliújságra kihelyezve, húsvéti témájú online keresztrejtvény és puzzle a honlapon.
Zárásként pedig látogatáson vettünk részt Budapesten a Microsoft Magyarország Kft-nél, az MTA SZTAKI-nál és a Lego kiállításon.

Összefoglaló padleten
Képek