Aktualitások
Szabály változás
2018. február 12.
Versenyeredmény
2018. február 12.

A Veszprémben megrendezett Diákolimpia Országos Elődöntőn iskolánk csapata 3. helyezést ért el. A csapat tagjai: Straub Rella, Fehér Nikolett, Petrinovics Csenge, Fritz Léna, Képíró Karina, Csizik Ágnes. Egyéniben Fekete Csenge képviselte iskolánkat.
A lányok ezzel bejutottak a budapesti országos döntőre.

Felkészítő tanár: Reitzné Nagy Ágnes

Farsang
2018. február 11.

Tegnap fergeteges hangulatban telt az alsósok farsangja. Rendkívül ötletes jelmezekkel készültek a gyerekek. Köszönjük a fényképeket Wiesner Zoltánnak.


Versenyeredmény
2018. február 1.

A Dorottya nap keretében megrendezett rajzpályázaton a következő eredmények születtek: Torma Lili 1.a osztályos tanuló 3.helyezés, Viczai Kende 5.a osztályos tanuló 1. helyezés és Szabó Cintia 3.b osztályos tanuló 3. helyezés.

Felkészítő: Ábrahámné Karli Mária, Lovász Lenke, Volfárt Erna

Versenyeredmény
2018. február 1.

A Dorottya-napi népdaléneklési versenyen Kovács Kíra 2.b osztályos tanuló 2. helyezést, Tóth Barbara szintén 2.b osztályos tanuló 3. helyezést ért el.

Felkészítő: Hajasné Molnár Nátália

Versenyeredmény
2018. január 25.

A PTE Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium, Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája által szervezett magyar nyelvi és szövegértési versenyen iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el:

Dudás Dávid 6.osztályos tanuló I.hely
Győri Laura 8.osztályos tanuló II.hely
Felkészítő: Heller Tünde

Vadas Róbert 5.osztályos tanuló III.hely
Felkészítő:Tóth Anikó

Versenyeredmény
2018. január 18.

A Baranya Megyei Önkormányzat által kiírt "Mivel védhetem meg a Földet?" elnevezésű rajzpályázaton Szekeres Bella 8.a osztályos tanulónk I. helyezést ért el.
Felkészítő: Ábrahámné Karli Mária

Diákolimpia
2017. január 14.

Eredmények a Diákolimpián:
I. korcsoport:
Egyéni: Fekete Csenge 3. hely, Költő Zorka 4. hely

II. korcsoport:
Csapatverseny: 1. helyezés
A csapatok tagjai: Straub Rella, Fehér Nikolett, Petrinovics Csenge, Csizik Ágnes, Képíró Karina, Költő Hanna
Egyéni: Straub Rella 1. hely, Fehér Nikolett 2. hely, Petrinovics Csenge 4. hely, Csizik Ágnes 5. hely

III-IV. korcsoport:
Cosic Klara, Kis-Halas Emma, Fehér Patrícia, Goda Fanni, Kozma Sarolta, Kern Judit
Egyéni:Kozma Sarolta 1. hely, Cosic Klara és Kern Judit 2. hely, Goda Fanni 3. hely, Kis-Halas Emma 4. hely, Fehér Patrícia 5. hely

Felkészítő tanár: Reitzné Nagy Ágnes

Projekt
2017. december 21.

Iskolánk 7. osztályos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjai idén is részt vettek egy karácsonyváró nemzetközi etwinning projektben, amelynek címe „Hogyan ünneplik más országokban a karácsonyt?” Négy ország (Lengyelország, Szlovákia, Németország, Magyarország) diákjai írtak egymásnak jókívánságokat, küldtek ajándékokat, videó üzeneteket. A projekt nyelve a német volt.

Projekt iranyítója: Nagyváradiné Horváth Mónika

Csapatverseny
2017. december 20.

A Hebe Kft által kiírt Herbst in den DACH-Ländern őszi német csapatversenyen iskolánk csapata 6.helyezést ért el.
A csapat tagjai: Cosic Klara, Németh Noémi, Gyenis Dorina, Kis-Halas Emma.

Felkészítő: Szabó Katalin

Adventi sokadalom
2017. december 20.

A siklósi várban megrendezett adventi sokadalom elnevezésű rendezvényen iskolánk 3.b és 4.b osztályos tanulói Karácsonyi szösszenet című előadását láthatták az érdeklődők.

Köszönet a felkészítésért Lovász Lenkének és Alvári Krisztinának.

Építsünk robotot!
2017. december 10.

Az idén első alkalommal vett részt iskolánk az IT Services Hungary által meghirdetett Építsünk robotot! versenyen. Heteket át tervezte, készítette újrahasznosítható hulladékból, programozta a saját robotját 4 csapat, 21 lelkes 6.-os diák. Az elkészült alkotásokat december 8-án mutatták be Pécsen, ahol egy adott pályán kellett a robotoknak végighaladniuk. Nagy izgalommal készültek, és sikerrel teljesítették a feladatot mindannyian.
Karbot csapat: Dudás Dávid, Gertner Anna, Mester Dorina, Németh Bálint, Szabó Bence, Tésenyi Máté
Rozsobot: Dukics Levente, Heindl Hanna, Mikola Zétény, Mozsonyi Zsolt, Straub Roland, Szivós Henriett
The Elfs: Ignácz Noémi, Kovács Fanni, Putnoki Emma, Polovi Flóra, Sztojka Lara, Vincze Lilla
Boys: Balla Zoltán, Kasza Dániel, Pluhár Krisztián

Felkészítő tanárok: Fehér Mária Laura, Nagyváradi Henriette

Köszönjük a támogató segítséget Szentesi Zoltánnak és Vecsei Ákosnak.

Karácsonyi projekt
2017. december 4.

Ismét elkezdődött a 3 hetes hagyományos karácsonyi projekt iskolánk felső tagozatán. Idén "Karácsonyi utazáson" vehetnek rész tanulóink, megismerve távoli országok karácsonyi szokásait.
A héten már ünnepi díszbe öltöztették a folyosót az osztályok!

Versenyeredmény
2017. december 1.

A Kanizsai Dorottya Általános Iskola által szervezett matematikaversenyen Dudás Viktor 8. osztályos tanuló I. helyezést ért el.
Felkészítő: Koleszár Brigitta

Versenyeredmény
2017. december 1.

A Munkácsy Albert Általános Iskola prózamondó versenyén iskolánk tanulói a következő eredményeket értékel:

Cosic Klara 8.osztályos tanuló I. helyezett lett.
Felkészítő: Heller Tünde

Jovánovics Ákos 5. osztályos tanuló különdíjban részesült
Felkészítő: Tóth Anikó

Versenyeredmény
2017. november 28.

Iskolánk mindhárom leánycsapata részt vett a XIII. Torna Kupán Pécsett. Háromból két csapat is felállhatott a dobogó legfelső fokára, a II. és IV. korcsoportos lányok is aranyérmesek lettek. Az I. korcsoportos lányok pedig bronzérmesek. Egyéniben a következő eredmények születtek: Straub Rella I. helyezés, míg Fehér Nikolett és Petrinovics Csenge IV. helyen végeztek. Goda Fanni II. helyen, Varga Rebeka, Fehér Patrícia, Kern Judit és Kis-Halas Emma holtversenyben III. helyezést értek el.

Felkészítő tanár: Reitzné Nagy Ágnes

Versenyeredmény
2017. november 20.

A Pécsi Református Kollégium által szervezett "Most mutasd meg!" német nyelvi versenyen Győri Laura 8.a osztályos tanuló III. helyezést ért el.
Felkészítő: Szabó Katalin

Nyílt nap
2017. november 16.
„Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program
2017. november 16.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program célja olyan diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból. Iskolánkból 10 tanuló nyerte el ebben a tanévben a támogatást: Szekeres Bella, Cosic Klara, Komjáthy Kamilla, Dudás Viktor, Kis-Halas Emma, Németh Noémi, Szabó Gréta, Dávid Zsófia Julianna, Víg Roland, Tarnai Bálint.

Versenyeredmény
2017. november 16.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) ŐSZI KÉK–ŐSZI KÉP címmel alkotópályázatot írt ki két korcsoportban általános iskolai osztályok számára.
Iskolánk 1. b osztályos tanulói I. helyezést értek el a versenyen, így múzeumlátogatást és múzeumpedagógiai foglalkozást nyertek Szentendrére, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba.

Felkészítő: Volfárt Erna

 
Versenyeredmény
2017. november 15.

A 2017. november 15-én lezajlott Batthyány Kázmér Emlékkonferencia - és Tudományos Diákkonferencián a benyújtott pályamunkák közül iskolánkból Straub Roland 6. b osztályos tanuló I. helyezést ért.

Felkészítő: Heller Tünde

 
Márton nap
2017. november 9.

Ismét nagyszerű hangulatban zajlott a hagyományos Márton-napi rendezvényünk keretében a kézműves délutánunk.
Vielen Dank für die Unterstützung der Ungarndeutschen Selbstverwaltung Siklós.

Pályaorientációs nap
2017. november 8.

2017. november 7-én iskolánk pályaorientációs napot tartott. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a cégeknek, akik szeretettel várták az osztályainkat: a siklósi Foglalkoztatási Osztálynak, a siklósi Rendőrségnek és Tűzoltóságnak, a Hunor Sportkesztyűvarró Kft-nek, a Harmat cukrászdának, a Kovács autószervíznek, a harkányi Dráva Hotelnek, Szetgyörgyváry Tamás fényképésznek, a siklósi Várnak, a Központi Étteremnek , a Bonus Kft-nek, és az Épgépnek.
Külön köszönet azoknak a szülőknek, akik foglalkozásokat tartották, és szervezték a gyerekeknek a programokat: Botz Ágnes, Karl Zoltán, Niedermüller Renáta Johanna, Lovkovics László, Petrinovics Roland, Gaál Dóra, Hampel Zoltán.

"Tök jó nap!"
2017. október 28.

Az őszi szünet előtti néhány napban az alsós osztályok sütőtökből és őszi termésekből készítettek díszeket a "Tök jó nap!" keretein belül. A természetes alapanyagokból alkotott játékok a környezeti nevelés megalapozásában is hatékony szerepet töltenek be.
A gyerekek, a szülők, a pedagógusok a közös alkotás örömét is megtapasztalhatták ezen a napon.

Code Week
2017. október 8.

Iskolánk 6.a és 6.b osztályos tanulói részt vettek a Code Week Hungary 2017 flashmobjában. (3:06-nál látható.)

Versenyeredmény
2017. október 3.

A Siklósi Rendőrkapitányság által megrendezett "Sherlock Junior" elnevezésű játékos vetélkedőn iskolánk csapata 2. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Kuduzovic Nina, Németh Noémi, Gugora Zoltán, Horváth Dominik.


Nyelvek Európai Napja
2017. szeptember 26.

Minden évben szeptember 26-án ünnepeljük a Nyelvek Európai Napját. Ez a nap Európa nyelvi sokszínűségét állítja reflektorfénybe és felhívja a figyelmet az idegen nyelv tanulásának fontosságára. Idén - a 16. évfordulón - iskolánk is csatlakozott a nemzetközi ünnepléshez. Felsős tanulóink a nyelvórákon játékos rejtvényeket, fejtörőket oldottak meg, néhányan plakáttal készültek, amelyben egy-egy európai országot mutattak be társaiknak. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét az idegen nyelvek fontosságára a hétköznapokban.

Ovis torna
2017. szeptember 15.
Boldog Iskola cím
2017. szeptember 7.

A magyarországi Jobb Veled a Világ alapítvány által működtetett Boldogság Intézet hirdetett egy pályázatot a Boldog Iskola cím elnyerésére azzal a céllal, hogy az iskolai mindennapokban a tananyag mellett helyet kapjon a gyerekek pozitív életszemléletének kialakítása, érzelmi intelligenciájuk fejlesztése. Az alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, melynek fővédnöke prof.dr. Bagdy Emőke. A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. Iskolánk a sikeres pályázata eredményeként elnyerte a Boldog Iskola címet. Így ebben a tanévben alsó és felső tagozaton egyaránt bekerülnek a boldogságórák a tanórák közé. A programhoz csatlakozó osztályokban olyan témák kerülnek majd feldolgozásra, mint az optimizmus gyakorlása, megbocsátás, hála, a kapcsolatok ápolása, boldogító jócselekedetek, egymás elfogadása.